ВАКС призначив засідання за обвинуваченням фігуранта газової справи Онищенка

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав від прокурора САП обвинувальний акт і призначив у ньому підготовче судове засідання на середину листопада.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив на 18 листопада підготовче засідання за обвинувальним актом стосовно колишнього директора ТОВ «Торговий дім «Київгазенерго» Романа Гумініченка, якого НАБУ і САП вважають причетним до «газової справи» екснародного депутата Олександра Онищенка.

Таке рішення 3 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні №52022000000000094, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09.05.2022, за обвинуваченням (Романа Гумініченка – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 КК України, на 14:00, 18.11.2022 у приміщенні Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Справу розглядатиме колегія суддів у складі: головуючого Сергія Мойсака, суддів Тимура Хамзіна та Віри Михайленко.

Нагадаємо, суд заарештував Гумініченка із альтернативою 744 тис. грн застави. Пізніше ВАКС стягнув частину його застави за невиконання обов'язку і підвищив її розмір. Нещодавно САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо Гумініченка.

За версією слідства, Гумініченко є одним з 29 учасників справи за фактом розкрадання природного газу, видобутого в межах спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». Він є директором одного з підконтрольних нардепу-організатору схеми підприємств, що стало переможцем фіктивних аукціонів з продажу газу, що купляли за заниженою ціною, а згодом перепродували за ринковою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: