Від війни в Україні постраждали 20% заповідників та 3 млн га лісів

Читать на русском
Вже 20 відсотків природоохоронних територій України потерпіли від війни, в окупації залишаються 8 заповідників та 10 національних природних парків.
ДСНС у Миколаївській області

Вже 20% природоохоронних територій України потерпіли від війни, в окупації залишаються 8 заповідників та 10 національних природних парків.

Про це повідомили у Всесвітньому фонді природи WWF-Україна.

«Зруйноване довкілля і виснаженні агресором природні ресурси – такими лишаються деокуповані території після їх звільнення», – йдеться в дописі.

Відомо, що у зоні ризику опинилися 2,9 млн га Смарагдової мережі, території якої є значною частиною природоохоронної мережі Європи і яка охороняється у межах законодавства ЄС та Ради Європи. Також під загрозою знищення перебуває 16 об’єктів, які захищаються Рамарською конвенцією про водно-болотні угіддя, площею майже 600 тис. га. Ці території мають міжнародне значення, як середовища водоплавних птахів.

Росія заплатить за все: що таке репарації та чому важливо змусити рф їх виплатитиПро те, що таке репарації та чому для України так важливо змусити росію заплатити абсолютно За весь збиток від війни – в матеріалі Слово і Діло

«Водно-болотне угіддя «Архіпелаг Великі і Малі Кучугури» площею 7 740 га нині деокуповане, втім, через близьке розташування до лінії фронту перебуває під загрозою знищення», – зауважують екологи.

У WWF закликають українців, які люблять мандрувати країною, обов’язково попередньо з’ясовувати, чи безпечна територія для відвідування на сайті обласної військової адміністрації.

Нагадаємо, за сім місяців повномасштабної війни з росією екології України було завдано збитків на один трильйон гривень (майже 36 млрд євро). Задокументовано 2 тисячі випадків заподіяння шкоди довкіллю внаслідок війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: