Стало відомо, скільки українських дітей викрали російські загарбники

Читать на русском
Російські окупанти з 24 лютого викрали з України близько 10 тисяч дітей. Їх вивезли до росії та не повернули.
Ілюстративне фотоФото – sprotyv.mod.gov.ua

Російські окупанти від початку повномасштабного вторгнення в Україну викрали близько 10 тисяч дітей.

Про це повідомляє Центр національного опору.

Відомо, що росіяни викрадають не лише дітей-сиріт, а й тих, які живуть з батьками. Їх вивозять в «оздоровчі табори» в рф, зокрема, з інтернатів, після чого не повертають назад.

На Херсонщині росіяни продовжують викрадати людей і вивозити майно – поліція областіЗ тимчасово окупованих територій до поліції продовжують надходити повідомлення про факти мародерства російськими військовими, які викрадають автомобілі та вантажівками вивозять майно з будинків та квартир.

Зазначається, що окупанти роблять це задля того, щоб батьки поїхали за дітьми на територію країни-агресора. Після виїзду вони не можуть повернутися на тимчасово окуповані території, тому що там росіяни запровадили «воєнний стан».

Дітей з України здебільшого вивозять у віддалені регіони рф. Зокрема, у Ленінградську, Волгоградську, Новосибірську, Тюменську області.

«Пропаганда використовує крадіжку дітей у своїх цілях, розповідаючи про те «як врятували їх від нацистів». Хоча насправді йдеться не про порятунок дітей від бойових дій, адже ще раз зауважимо - їх не повертають українській стороні. Йдеться саме про викрадення, з подальшою асиміляцією серед росіян. Тобто за фактом знищення цілого прошарку українського населення, що і є геноцидом в міжнародному праві», – наголосили в ЦНС.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україні зникли безвісти 248 дітей, а 7049 дітей знайдено.

Також ювенальні прокурори повідомили, що 430 дітей загинули внаслідок збройної агресії рф в Україні. За даними відомства, станом на ранок 30 жовтня, крім даних про загиблих дітей, не зазнали змін і даних про поранених – 823.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: