На Луганщині ЗСУ ліквідували батальйон мобілізованих росіян, сотні загиблих – ЗМІ

Читать на русском
У Луганській області ЗСУ знищили батальйон мобілізованих росіян з Воронезької області. Загинули сотні окупантів.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

Під селом Макіївка Луганської області українські військові знищили батальйон мобілізованих росіян з Воронезької області.

Про це повідомляє російське видання «Верстка» з посиланням на родичів мобілізованих та окупанта, який вижив.

Російський солдат Олексій Агафонов вижив після обстрілу ЗСУ. З його батальйону було вбито понад 500 людей.

«Всерйоз ще не починали»: як після восьми місяців війни скоротився військовий потенціал росіїЯк за час повномасштабного вторгнення в Україну скоротився військовий потенціал росії, скільки особового складу та техніки знищено – на інфографіці.

За його словами, командир обіцяв відправити їх до Сватового, де вони мали вступити до лав «тероборони». Проте у ніч з 1 на 2 листопада батальйон привезли до лінії зіткнення, наказали окопуватися та готуватися до оборони.

«Нас викинули в посадки, сказали окопуватися, у нас на батальйон було три лопати, забезпечення взагалі ніякого не було. Ми як змогли окопалися, а під ранок почався обстріл - артилерія, «Гради», міномети, коптери, нас просто розстрілювали. Коли всі почалося, офіцери одразу втекли.У перервах між обстрілами ми намагалися окопуватись, але нас одразу знаходили коптери і просто розстрілювали. З 570 осіб цілих 29, ще 12 поранено, решта - все», – розповів загарбник.

Крім того, він розповів, що перед цим у цьому районі ліквідували ще один російський батальйон. Агафонов зазначив, що мобілізованих кидають на передову, щоб «закривати проломи в обороні». Українські захисники зачистили територію, де були мобілізовані росіяни, додав він.

«Насправді тут у Луганській області на передок кидають саме мобілізованих, і коли ми звідти відходили, не бачачи офіцерів, ми йшли вже назад, то бачили, що на третій лінії сидять лише контрактники та добровольці , а на передку мобілізовані», – сказав він.

Велику кількість загиблих військових підтвердили і родичі мобілізованих. Зокрема, їхні дружини розповіли про ситуацію.

«Він (чоловік-окупант – ред.) зателефонував мені вранці з чужого номера і розповів, що сталося, що їх кинули копати лінію оборони, їх накрив мінометний обстріл. Вони зараз бояться кудись йти, навіть до блокпоста бояться вийти. Керівництво їх покинуло, і вони не знають, що робити, просто просять допомоги», – розповіла одна з них.

Нагадаємо, авіація Збройних сил України протягом доби завдала по російських загарбниках три удари. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони за добу вдарили по району зосередження окупаційних військ у населеному пункті Раденськ на Херсонщині та збили два гелікоптери Ка-52 «Алігатор» та один БПЛА «Мерлін».

Втрати російських військових з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну досягли вже близько 75 440 осіб, 2758 танків, 260 гелікоптерів і сотень одиниць військової техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: