У Польщі стартували військові навчання Вишеградської групи

Читать на русском
На південному сході Польщі на полігоні Нова Демба Підкарпатського воєводства 4 листопада стартували наймасштабніші військові навчання країн Вишеградської групи.

На південному сході Польщі на полігоні Нова Демба Підкарпатського воєводства 4 листопада стартували наймасштабніші військові навчання країн Вишеградської групи (V4, Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) під назвою Puma-2022.

Сценарій навчань, які відбуватимуться до 9 листопада, також враховує аспекти російської повномасштабної агресії проти України, повідомляє PAP.

У військових маневрах беруть участь близько 2 тисяч військовослужбовців та близько 300 одиниць військової техніки. Крім підрозділів із країн V4, у навчаннях беруть також участь підрозділи із Великої Британії та США.

Польща збудує огорожу на кордоні з Калінінградською областю рфУ Польщі повідомили про початок будівництва загородження вздовж кордону з Калінінградською областю рф.

Як повідомив представник 18-ї механізованої дивізії ЗС Польщі Пшемислав Липчинський, метою навчань є підвищення взаємосумісності союзницьких військ, а також перевірка спроможності планувати, організовувати та проводити тактичні операції у взаємодії із союзниками.

Серед питань, які відпрацьовуватимуться на навчаннях, будуть: здійснення маневреної оборони, подолання водної перешкоди на річці Сян, ліквідація наслідків хімічного зараження місцевості, перевірка процедур виклику артилерійського вогню (Call For Fire), медична евакуація (Medevac) та здійснення спільного вогневого ураження. Навчання відбуватимуться вдень та вночі.

Липчинський зазначив, що цьогорічні навчання враховуватимуть досвід та уроки російської агресії проти України.

У навчаннях беруть участь в основному підрозділи бронетанкових та механізованих військ, а також артилеристи, сапери, хіміки та розвідники.

Один із епізодів навчань передбачає проведення спільних стрільб бронетанковими підрозділами Польщі, Великої Британії та Чехії. Зокрема, загальний вогонь вестимуть польські танки Leopard, британські Challenger та чеські Т-72 за підтримки механізованих підрозділів, артилерії та авіації.

Паралельно з навчаннями Puma-2022 проводитимуться також командно-штабні навчання System-22, Gepard-22 та San-22.

Нагадаємо, Україна та Польща домовилися збудувати хаб для ремонту військової техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: