Польща збудує огорожу на кордоні з Калінінградською областю рф

Читать на русском
У Польщі повідомили про початок будівництва загородження вздовж кордону з Калінінградською областю рф.
twitter.com/StZaryn

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив про негайний початок будівництва загородження уздовж кордону з Калінінградською областю рф.

Про це він повідомив під час пресконференції 2 листопада, повідомляє PAP.

Нова гаряча точка у відносинах Заходу та росії: докладно про «блокаду» КалінінградаРосія погрожує Литві через часткове обмеження транзиту товарів до Калінінградської області. Докладніше про ситуацію та її можливі наслідки – у матеріалі.

За його словами, Міноборони Польщі посилює заходи безпеки на кордоні з росією через відкриття аеропорту Калінінграда для рейсів із Близького Сходу та Північної Африки.

Блащак заявив, що у зв'язку з ймовірним посиленням потоку біженців через Калінінград кордон необхідно «запечатати», і роботи зі створення суцільної огорожі розпочнуться негайно. Рішення про це було ухвалено на комітеті з питань безпеки та оборони Ради міністрів Польщі.

За його словами, загородження буде аналогічне тому, яке вже збудовано вздовж кордону з Білоруссю - три ряди колючого дроту заввишки 2,5 метра та шириною 3 метри. Крім того, спостереження за кордоном буде забезпечено електронними засобами стеження. На це передбачено 354 млн. злотих.

До 15 листопада польській прикордонній службі має надати пропозиції від компаній-підрядників.

Нагадаємо, у Польщі завершилося будівництво паркану на кордоні з Білоруссю заввишки п'ять метрів.

Раніше президент Польщі заявив про те, що його країна ніколи не визнає спроби росії анексувати частину України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: