ВАКС визначив заставу двом заступникам директора порту «Южний»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави стосовно двох підозрюваних.
Дмитро Кузьмишкін та Володимир Мандра

Вищий антикорупційний суд визначив застави двом колишнім заступникам директора державного підприємства «Морський торговельний порт «Южний» Дмитру Кузьмішкіну та Володимиру Мандрі, яких підозрюють у причетності до заволодіння понад 1,5 млн грн.

Такі рішення 6 вересня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання частково. Застосувати до підозрюваного (Дмитра Кузьмішкіна – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 200 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 520 000 гривень», – ідеться в рішенні.

Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування з низкою осіб щодо обставин справи та носити електронний браслет.

«Задовольнити клопотання частково. Застосувати до підозрюваного (Володимира Мандри – ред) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 208 000 гривень», – ідеться в рішенні.

На нього поклали той самий перелік обов'язків строком до 6 листопада.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику порту «Южний» Олександру Олійнику, його заступнику Дмитру Кузьмішкіну та колишньому головному бухгалтеру підприємства у заволодінні понад 1,5 млн грн. За даними слідства, з квітня по серпень 2020 року, попри обмеження, встановлені урядом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. грн) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту «Южний» забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати. Його дії, вчинені за попередньою змовою з головним бухгалтером та заступником директора порту, призвели до майже 1,5 млн грн збитків державі. Раніше Олійнику визначили заставу з покладанням обов'язків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: