Київщина може залишитися без світла на 2 тижні – ОВА

Читать на русском
Мешканці Київської області можуть залишитися без електропостачання на 2 тижні. Це залежить від обстрілів російських окупантів.
Ілюстративне фотоФото – Економічна правда

Через обстріли критичної інфраструктури російськими окупантами Київська область може залишитися без електропостачання протягом кількох тижнів.

Про це розповів голова Київської ОВА Олексій Кулеба в інтерв'ю «Громадське».

«Якщо будуть пошкодження, які ми зможемо відновити за 2 тижні, то це буде свідчити про те, що нам 2 тижні потрібно протриматися. Якщо будуть інші пошкодження, то процес ремонту може зайняти і більше часу або навпаки менше», – зазначив він.

За його словами, це можливо у випадку, якщо росіяни продовжать обстріл енергетичної інфраструктури, а також, якщо її не вдасться захистити завдяки ППО. Саме тому влада Київщини вже готується до ймовірного блекауту, який може тривати протягом 2 тижнів.

Кулеба наголосив, що процес ремонту внаслідок пошкоджень може зайняти більше або менше часу. Він зазначив, що передбачити дії ворога неможливо.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що росія регулярними атаками за допомогою ракет та дронів пошкодила в Україні близько 40% усієї енергетичної інфраструктури.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що головним ідеологом та лобістом знищення енергетичної інфраструктури України є заступник адміністрації президента рф Сергій Кірієнко, який добре розуміється на сфері енергетики завдяки роботі в Росатомі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: