Біля італійських берегів помітили атомний підводний човен росії – ЗМІ

Читать на русском
К-266 - це російський атомний підводний ракетоносний крейсер проєкту 949А, приписаний до Північного флоту росії
АПЧ К-266vpk.name

Біля берегів Італії помічено атомний підводний човен російського флоту. Причини його появи там поки що не встановлені.

Про це повідомляє видання Bild, а також низка інших західних ЗМІ.

Так, згідно з повідомленням Bild, за АПЧ зараз стежать аналітики НАТО, намагаючись визначити його тип, місію та скільки часу підводний човен знаходиться біля берегів Італії.

Згідно з іншими даними, вже відомо, що це підводний човен К-266, атомний підводний ракетоносець, який може нести на своєму борту крилаті ракети. При цьому АПЧ подорожує в небезпечній близькості від бази США Сігонелла на території Італії - з цієї бази вилітають американські розвідники, які ведуть розвідку над Середземним і Чорним морями.

Відзначається, що в останні дні російські військові кораблі проявляють надто високу активність в акваторії між Ірландією і Британією. Там були помічені ракетний крейсер «Маршал Устинов», сістершип втопленої в Чорному морі «Москви», а також великий протичовновий корабель (фрегат) «Віцеадмірал Кулаков» та супроводжуючий його танкер забезпечення флоту «Вязьма».

К-266 «Орел» - це російський атомний підводний ракетоносний крейсер проєкту 949А «Антей», приписаний до Північного флоту посії. Може нести на борту ракети П-800 «Онікс» (за іншими даними - у 2017 році модернізований під «Калібри»).

Нагадаємо, Військово-морські сили України в боях з російськими окупантами втратили патрульний катер «Слов'янськ» та рейдовий тральщик «Генічеськ». Обидва кораблі потопили російські літаки, що злетіли з нині знищеної авіабази в Новофедорівці на території тимчасово окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: