«Зернова ініціатива»: порти Одещини працюють лише на 25-30% своїх можливостей

Читать на русском
Росія свідомо перешкоджає роботі Зернової ініціативи, тому українські порти останніми днями працюють тільки на 25-30 відсотків своїх можливостей.
Мінінфраструктури

Росія свідомо перешкоджає роботі «Зернової ініціативи», тому українські порти останніми днями працюють тільки на 25-30% своїх можливостей.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури у Facebook.

Сьогодні, 23 жовтня, балкер PANGEO, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН, вийшов з порту Чорноморська. На його борту 40 тис. тонн пшениці для Ємену. Також з портів Одеси, Чорноморська та порту «Південний» вийшли 6 суден зі 124,3 тис. тонн агропродукції для країн Азії та Європи.

«Росія свідомо затримує повноцінну реалізацію «Зернової ініціативи». У зв'язку з цим порти працюють останніми днями тільки на 25-30% своїх можливостей. Загалом, з 1 серпня з портів Великої Одеси 380 суден експортували 8,5 млн тонн агропродукції до країн Африки, Азії та Європи», – додають у міністерстві.

Раніше повідомляли, що за час роботи ініціативи через гальмування країни-агресора, Україна недоекспортувала близько трьох мільйонів тонн продовольства - це річний обсяг споживання для 10 мільйонів людей.

Також писали що путін погрожує закрити коридор для експорту українського зерна під приводом, що зерновози могли використовувати для перевезення вибухівки для Кримського мосту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: