САП зачитала обвинувальний акт Гладковському-молодшому

Читать на русском
Антикорупційний суд у приміщенні столичного райсуду зачитав коротке викладення обвинувального акту стосовно сина експосадовця РНБО.
Ігор Гладковський з адвокатамифото: Стас Юрченко, Ґрати

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зачитав обвинувачення сину колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігорю у зловживанні впливом.

Засідання відбувається в Солом'янському районному суді Києва, повідомляє «Слово і діло».

За версією обвинувачення, у 2016 році Гладковського-молодшого залучили до злочинної схеми постачання комплектуючих для військової техніки до державних підприємств державного концерну «Укроборонпром» з ухиленням від сплати податків з таких операцій, котру розробили його знайомі Андрій Рогоза та Віталій Жуков, які фактично здійснювали керування компанією «Оптимумспецдеталь».

У 2016 році Жуков і Рогоза звернулися до Гладковського, батько якого тоді обіймав посади в РНБО та в Міжвідомчій комісії з питань оборонно-промислового комплексу. Вони попросили, аби той вплинув на ухвалення генеральним директором «Укрспецекспорту» рішення щодо надання безвідсоткової поворотної фінансової допомоги у сумі 7 млн грн на користь Житомирського бронетанкового заводу. Планувалося, що за ці кошти держпідприємство сплатило б свої фінансові зобов'язання товариству «Оптимумспецдеталь» у договорах на постачання товарів.

Результатом виконання цих домовленостей, на які впливали родинні зв'язки Гладковського, стало перерахування коштів спочатку на рахунки ДП «ЖБТЗ», а потім на рахунки ТОВ «Оптимумспецдеталь» у сумі 7,1 млн грн. Після легалізації отриманих коштів, особа за свої «послуги» отримала неправомірну вигоду еквівалентну 950 тис. грн.

Раніше апеляційна палата Вищого антикорупційного суду передала до Солом'янського суду справу Гладковського.

Нагадаємо, самого Жукова, якого обвинувачували в наданні неправомірної вигоди Гладковському-молодшому, звільнили від кримінальної відповідальності. Підставою стало закінчення строків давності у справі. Водночас його судитимуть за організацію ухилення від сплати податків фірмою «Оптимумспецдеталь» на 50 млн грн та легалізації цих коштів. З Жуковим там уклали угоду про визнання винуватості, яку не затвердив суд.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: