У командуванні Повітряних сил ЗСУ розповіли, які саме ракети є в достатній кількості у рф

Читать на русском
Росіяни цілеспрямовано нищать енергетичну інфраструктуру України, тому ракетні удари окупантів можуть відбутися в будь-який момент.
Укрінформ

У російських окупаційних військ закінчуються «Іскандери», але в достатній кількості є ракети Х-22 та С-300.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в медіа-центрі «Україна» у Києві у п'ятницю, 28 жовтня.

«Ракети «Іскандер» у дуже серйозному дефіциті, НЗ-запас вони вже вичерпують, вичерпали власне. Тому балістичні ракети намагаються отримати в Ірану. ...Вони мають Х-22 у достатній кількості. Незрозуміло, який стан ракет і наскільки точно вони будуть летіти. І плюс не забуваймо, що ракет С-300 у них є тисячі, рф є виробником тих ракет, і багато на складах залишилося. Це зенітні ракети, такі як і в нас на озброєнні», - сказав Ігнат.

Буданов розповів, скільки ракет та іранських дронів залишилося у росіїРакетні запаси росії майже вичерпані. Залишилося близько 13 відсотків Іскандерів, 43 відсотки Калібрів та близько 45 відсотків ракет Х-101 та Х-555.

Як зазначив речник, наразі українцям розслаблятися не варто. Росіяни цілеспрямовано нищать енергетичну інфраструктуру України, тому ракетні удари окупантів можуть відбутися в будь-який момент.

«Ми дуже швидко звикаємо до спокою. Хочу нагадати, що 10, 11, 17 18, 22, 23 (жовтня - ред.) були ракетні обстріли. Не так далеко ми відійшли. Не варто розслаблятися і зараз, тому що противник підступний, противник бачить, що нищить нашу інфраструктуру. Тому будь-коли може статися наступний ракетний обстріл», - застеріг речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, що Сили ЗСУ, починаючи з 13 вересня, знищили понад 300 іранських дронів-камікадзе Shahed-136, запущених росією по Україні. Раніше повідомлялося, що Повітряні сили збивають до 85% іранських дронів-камікадзе.

Також нагадаємо, що Миколаїв уночі обстріляли ракетами С-300. Внаслідок удару зруйновано триповерхову адміністративну будівлю, пошкоджено хлібопекарню, є поранений.

Окрім цього, ми повідомляли, що станом на ранок 27 жовтня у Чорному морі росія тримає 3 ракетоносії «Калібрів», з яких окупанти можуть атакувати Україну 16 ракетами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: