Зеленський ввів до складу РНБО нещодавно призначеного голову Нацбанку

Читать на русском
Водночас, згідно з указом президента, зі складу РНБО виведено колишнього голову НБУ Кирила Шевченка, якого наразі НАБУ оголосило в розшук.
Корреспондент.net

У вівторок, 25 жовтня, президент Володимир Зеленський увів до складу Ради національної безпеки та оборони нещодавно призначеного голову Національного банку України Андрія Пишного.

Про це йдеться у відповідному Указі №736/2022, який був оприлюднений на сайті українського президента.

«Ввести до персонального складу Ради національної безпеки та оборони України Пишного Андрія Григоровича - голову Національного банку України (за згодою)», - йдеться у документі.

Водночас, згідно з цим указом, зі складу РНБО виведено колишнього голову НБУ Кирила Шевченка, якого наразі НАБУ оголосило в розшук.

Варто зазначити, що з березня 2014 року по листопад 2020 року Пишний був головою правління акціонерного товариства «Ощадбанк». 2005 року закінчив Українську академію банківської справи НБУ.

При цьому, він є членом міжнародної групи із санкцій проти росії «Єрмака-Макфолла».

Нагадаємо, 4 жовтня Кирило Шевченко повідомив, що залишає посаду голови НБУ через «проблеми зі здоров'ям, які він не може далі ігнорувати».

Головним кандидатом на посаду нового глави Нацбанку відразу було оголошено Андрія Пишного.

Згодом Верховна Рада у п'ятницю, 7 жовтня, проголосувала за призначення Андрія Пишного головою Національного банку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: