Справа кіностудії ім. Довженка: ще одному підозрюваному визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави стосовно підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд визначив 620 250 грн застави з обов'язками колишньому генеральному директору ТОВ «Ем.Ай.Кей.» Максиму Мінчуку. Його підозрюють у розкраданні понад 4,4 млн грн державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка».

Таке рішення 13 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави - задовольнити частково. Застосувати до (Максима Мінчука – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, запобіжний захід у вигляді застави 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 620 250 грн, яка може бути внесена як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою (заставодавцем)», – ідеться в рішенні.

Також на Мінчука поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись із населеного пункту, де знаходиться його зареєстроване місце проживання, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у даному кримінальному провадженні, а також зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше ВАКС визначив заставу й ексголовному інженеру кіностудії ім. Довженка із покладанням на нього обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом особам у розкраданні понад 4,4 млн грн кіностудії ім. Довженка. Слідство встановило, що у листопаді 2018 року ДП «Кіностудія ім. О. Довженка» оголосило відкриті торги з закупівлі телевізійного та аудіо-візуального обладнання. Однак, до того гендиректор компанії «Ем.Ай.Кей» домовився з головним інженером держпідприємства про «співпрацю». Її результатом стала перемога компанії у торгах та укладення з нею договору, що не передбачали санкцій за порушення термінів постачання обладнання.

За умовами торгів обладнання кіностудії мали поставити до кінця 2018 року. Цього не сталося, але головний інженер доповів керівництву про інше, після чого держпідприємство сплатило приватній компанії за обладнання, яке не одержало. Фактичне постачання відбулося лише у квітні 2019 року та не в повному обсязі. Вартість непоставленого та сплаченого обладнання становить понад 4,4 млн грн. Заволодіння цими коштами й інкримінують підозрюваним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: