Мінкульт пообіцяв вирішити проблему з фінансуванням Центру Довженка

Читать на русском
У Мінкульті заявили, що найближчим часом направлять Мінфіну доопрацьований паспорт програми держпідтримки кінематографії - це має вирішити проблему з фінансуванням Центру Довженка.

У Мінкульті заявили, що найближчим часом направлять Мінфіну доопрацьований паспорт програми держпідтримки кінематографії - це має вирішити проблему з фінансуванням Центру Довженка.

Про це заявила пресслужба відомства в четвер, 28 травня.

«Міністерство культури та інформаційної політики України наполегливо працює над розв'язання проблеми з фінансуванням Національного центру Олександра Довженка. У зв'язку з секвестром державного бюджету і введенням обмежувальних заходів, ініційованими урядом у відповідь на поширення коронавірусної інфекції COVID-19, деякі показники діяльності Центру та його фінансового стану погіршилися», - сказано в повідомленні.

У відомстві заявили, що зараз активно співпрацюють із Мінфіном, щоб забезпечити Центр належним фінансуванням з держбюджету, що сприятиме відновленню повноцінної діяльності банку.

«Найближчим часом в Мінфін буде відправлено доопрацьований паспорт бюджетної програми 3806030 Державна підтримка кінематографії», - запевнили в Мінкульті.

Нарешті, міністерство закликало всіх учасників процесу до конструктивного діалогу і співпраці, аби якомога швидше відновити держфінансування важливої культурної інституції та, перш за все, погасити заборгованість по заробітній платі перед її працівниками.

Нагадаємо, що раніше Центр Довженка в Києві заявив про неплатоспроможність. Держфінансування за 2020 рік не надійшло. В організації кажуть про саботаж з боку голови Держкіно Марини Кудерчук.

Також відзначимо, сьогодні СБУ прийшла в Центр Довженка з обшуком. Пізніше директор Центру написав заяву про звільнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: