У Міноборони розповіли, коли Україна отримає далекобійні дрони Switchblade

Читать на русском
10 одиниць далекобійних дронів Switchblade 600 мають надійти в Україну вже протягом кількох тижнів.

10 одиниць далекобійних дронів Switchblade 600 мають надійти в Україну вже протягом кількох тижнів.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков, пише видання Politico.

«Ми все ще чекаємо на безпілотники Switchblade 600», - заявив Резніков.

Атаки дронами-камікадзе: проти яких українських міст рф застосовувала іранські безпілотникиРосія використовувала іранські дрони-камікадзе проти Одеси, Миколаєва, Києва, Кривого Рогу, Харкова, Дніпра, Білої Церкви, Запоріжжя, Нікополя. Докладніше – на інфографіці.

США пообіцяли допомогти Україні збільшити запас боєприпасів, що барражують, які можуть зависати над метою до того, як оператор направить їх на удар. Виробник дронів AeroVironment заявив, що цього місяця перша партія з 10 дронів має надійти протягом декількох тижнів.

«Іран продав росії 2400 безпілотників за останні тижні, тому зараз я б сказав, що іранські безпілотники тимчасово виграють цю конкуренцію», - заявив міністр оборони.

Switchblade 600 може атакувати цілі на відстані 40 км і перебувати у повітрі близько 40 хвилин. До ідеї з постачанням Switchblade серії 600 США надавали Україні Switchblade 300, що мають менші розміри та дальність дії.

Зазначимо, Резніков упевнений, що союзники нададуть Україні танки та винищувачі.

За інформацією ЗМІ, США передали Україні перші два зенітні ракетні комплекси NASAMS – систему протиповітряної оборони середньої дальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: