НАБУ завершило розслідувати спробу підкупу голови Держінспекції архітектури

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку відкрили стороні захисту матеріали розслідування за фактом спроби підкупити керівника ДІАМ.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати кримінальне провадження за фактом спроби підкупу голови Державної інспекції архітектури та містобудування Семена Кривоноса.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«Прокурором САП ухвалено рішення про завершення досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, у справі за підозрою представника одного із столичних забудовників в пропозиції та наданні неправомірної вигоди голові Державної інспекції архітектури та містобудування України», – інформує САП.

У НАБУ нагадали, що, за версією слідства, підозрюваний діяв в інтересах компанії-забудовниці, яка намагалася за 120 тисяч доларів отримати в ДІАМ сертифікат про прийняття в експлуатацію зведеної з порушеннями багатоповерхівки.

На початку лютого 2022 року особу викрили в момент передачі неправомірної вигоди, а пізніше повідомили про підозру. Досудове розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у грудні 2021 року за заявою голови ДІАМ.

Нагадаємо, «Слово і діло» повідомляло, що йдеться про представника девелоперської компанії Perfect Group Сергія Саміляка, який запропонував неправомірну вигоду за введення в експлуатацію будівель ЖК «Терракота».

Він запропонував голові ДІАМ за введення об'єктів в експлуатацію надати неправомірну вигоду з розрахунку 2 долари за 1 квадратних метр, а за одержання дозволу на виконання будівельних робіт - неправомірну вигоду з розрахунку 1,5 долари за 1 кв. м. Площа ЖК «Терракота» складає 60 000 кв. м, тобто йшлося про суму 120 тисяч дол. Також під час обговорень Саміляка зі службовцями ДІАМ підозрюваний пропонував надати неправомірну вигоду за приховування факту відсутності лічильників та обладнання у трансформаторній підстанції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: