Підкуп голови ДІАМ: з'ясувалися деталі справи представника забудовника

Читать на русском
Підозрюваний представник забудовника хотів підкупити очільника Державної інспекції для того, аби ввести в експлуатацію проблемний об'єкт.
ЖК «Терракота»фото: lun.ua

Голову Державної інспекції архітектури та містобудування Семена Кривоноса хотів підкупити представник девелоперської компанії Perfect Group за введення в експлуатацію житлового комплексу «Терракота».

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 3 лютого, якою заарештовано представника забудовника, повідомляє «Слово і діло».

Згідно з заявою про злочин, яку подав до НАБУ голова ДІАМ Кривонос, представник девелоперської компанії Perfect Group Сергій Саміляк запропонував неправомірну вигоду за введення в експлуатацію будівель ЖК «Терракота». Це також підтвердив виконувач обов'язків директора департаменту державного архітектурно-будівельного контролю ДІАМ, до якого спочатку звернувся представник забудовника.

Як стверджували під час допиту посадовці ДІАМ, особа, яка називала себе представником девелоперської компанії Perfect Group, запропонувала їм за введення об'єктів в експлуатацію надати неправомірну вигоду з розрахунку 2 долари за 1 квадратних метр, а за одержання дозволу на виконання будівельних робіт - неправомірну вигоду з розрахунку 1,5 долари за 1 кв. м. Площа ЖК «Терракота» складає 60 000 кв. м, тобто йшлося про суму 120 тисяч дол. Також під час обговорень службовців ДІАМ з вказаною особою останній пропонував надати неправомірну вигоду за приховування факту відсутності лічильників та обладнання у трансформаторній підстанції.

1 лютого підозрюваний в автомобілі на території загальнодоступного парковці супермаркету Ultramarket надав голові ДІАМ неправомірну вигоду у розмірі 119 700 дол. за приховування інформації про виявлені недоліки об'єкта, а також сприяння та видачу вказаного сертифікату до їх усунення. Після цього його затримали.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру представнику забудовника за спробу підкупу голови ДІАМ. Пізніше ВАКС його заарештував з альтернативою 2 232 900 грн застави.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: