НАБУ викрило представника забудовника на спробі підкупу голови Держінспекції містобудування

Читать на русском

Антикорупційні органи правопорядку за заявою керівника Державної інспекції викрили представника будівної компанії.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили представника одного із столичних забудовників на пропозиції та наданні неправомірної вигоди голові Державної інспекції архітектури та містобудування Семена Кривоноса.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«1 лютого НАБУ та САП викрили представника одного із столичних забудовників на пропозиції та наданні неправомірної вигоди голові ДІАМ за отримання сертифікату про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта у Києві», – інформують в НАБУ.

Як стверджують у САП, слідством встановлено, що вказана особа запропонувала голові ДІАМ Кривоносу близько 120 тисяч доларів за те, щоб попри наявні порушення, товариство-забудовник отримало сертифікат готовності об'єкта до експлуатації, а саме багатоповерхівки у Києві.

Наразі представника забудовника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Справу розпочали розслідувати у грудні 2021 року за заявою голови Держінспекції.

Нагадаємо, НАБУ та САП викрили народного депутата від фракції «Слуги народу» Сергія Кузьміних на одержанні хабара. Після того генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала йому підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: