Підкуп голови Держінспекції: представнику забудовника вручили підозру

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили повідомлення про підозру представнику компанії-забудовника, який хотів підкупу держслужбовця.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили представнику забудовника про підозру у спробі підкупу голови Державної інспекції архітектури та містобудування Семена Кривоноса.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру представнику одного із столичних забудовників, якого 1 лютого викрито на пропозиції та наданні неправомірної вигоди голові Державної інспекції архітектури та містобудування України», – інформує прокуратура.

Дії підозрюваного кваліфіковані за частиною 4 статті 369 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили представника забудовника на спробі підкупу голови Держінспекції архітектури та містобудування. Слідством встановлено, що вказана особа запропонувала голові ДІАМ Кривоносу близько 120 тисяч доларів за те, щоб попри наявні порушення, товариство-забудовник отримало сертифікат готовності об'єкта до експлуатації, а саме багатоповерхівки у Києві.

Справу розпочали розслідувати у грудні 2021 року за заявою голови Держінспекції. Представника забудовника затримали одразу після передачі коштів.

Раніше НАБУ та САП викрили на одержанні неправомірної вигоди народного депутата від фракції «Слуги народу» Сергія Кузьміних.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: