Підкуп голови Держінспекції: представника забудовника заарештували

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива Національного бюро про взяття під варту підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд заарештував представника забудовника, якого НАБУ і САП підозрюють у спробі підкупу голови Державної інспекції архітектури та містобудування Семена Кривоноса.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«3 лютого слідчий суддя ВАКС розглянула клопотання детектива НАБУ щодо обрання запобіжного заходу представнику столичного забудовника у вигляді тримання під вартою. Вказане клопотання суддя задовольнила частково – застосувала до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 2 232 900 грн», – інформує суд.

Арешт діятиме до 1 квітня або до внесення застави за підозрюваного. У разі внесення застави на представника забудовника покладуть такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили представника забудовника на спробі підкупу голови Держінспекції архітектури та містобудування. Слідством встановлено, що вказана особа запропонувала голові ДІАМ Кривоносу близько 120 тисяч доларів за те, щоб попри наявні порушення, товариство-забудовник отримало сертифікат готовності об'єкта до експлуатації, а саме багатоповерхівки у Києві. Після цього йому повідомили про підозру.

Справу розпочали розслідувати у грудні 2021 року за заявою голови Держінспекції. Представника забудовника затримали одразу після передачі коштів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: