Рф вивела з Сирії сотні військових та С-300, щоб перекинути їх в Україну – ЗМІ

Читать на русском
Росія вивела з Сирії понад 1,5 тисячі військових та ракетні системи, щоб перекинути їх в Україну.
Ілюстративне фотоФото – facebook.com/mod.mil.rus

Росія вивела з Сирії велику кількість контингенту та зенітно-ракетні системи.

Про це повідомляє New York Times з посиланням на західні та ізраїльські обізнані джерела.

За словами дипломатів та високопоставленого чиновника, рф вивела з Сирії 2 батальйони – до 1600 солдат. Водночас один із співрозмовників зазначив, що їхня кількість може бути значно більшою.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

Крім того, країна-агресор вивела також свої зенітно-ракетні системи С-300. Все це зробили для того, щоб перекинути живу силу та техніку в Україну.

«Побоювання, що С-300 може бути застосований проти ізраїльських літаків, були головною причиною, через яку Ізраїль досі відхиляв прохання України дати їй зброю», – наголосили у матеріалі.

Нагадаємо, президент росії володимир путін вирішив ввести «воєнний стан» в окупованих Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях України.

Також, за інформацією ЗМІ, у росії тепер хочуть домовитися з Україною про тимчасове припинення вогню. У кремлі сподіваються використати цей час для підготовки до нового «повномасштабного наступу» у лютому-березні 2023 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: