Ще одна країна посилить східний фланг НАТО своїми винищувачами

Читать на русском
Іспанія відправить 14 своїх винищувачів до Болгарії і Румунії для посилення східного флангу Альянсу.
Ілюстративне фото

У суботу, 22 жовтня, стало відомо, що країна-член НАТО Іспанія відправить 14 своїх винищувачів до Болгарії і Румунії для посилення східного флангу Альянсу.

Про це повідомляє видання AFP.

Як йдеться в заяві іспанського міністерства оборони, Мадрид відправить шість винищувачів Eurofighter і 130 солдатів до Болгарії в період з середини листопада до початку грудня для підготовки місцевих сил.

Як змінилася кількість військовослужбовців у країнах НАТО порівняно з 2014 рокомЗагальна кількість збройних сил країн НАТО становить 3,3 млн військовослужбовців. На інфографіці – як з 2014 року змінилася кількість військових у країнах Альянсу.

У військовому відомстві країни додали, що в рамках подальшого розгортання вісім винищувачів F18M і 130 військовослужбовців ВПС будуть відправлені до Румунії в період з грудня по березень 2023 року в рамках стратегії НАТО «реагування і стримування».

Зазначається, що з 17 жовтня в Румунії також розгорнуто радар повітряного спостереження дальнього радіуса дії, який може залишитися в країні до кінця червня 2023 року.

При цьому, у заяві йдеться, що Іспанія також посилить місії своїх ВПС, що входять до складу «повітряного щита». Країна вже направила 12 винищувачів до східних членів НАТО - Болгарії, Литви і Естонії - після того, як росія вторглася в Україну в лютому.

Нагадаємо, що НАТО з 17 до 30 жовтня проводе навчання з ядерного стримування. У них задіяно 14 країн і до 60 літаків.

Раніше Італія підняла винищувачі через російські літаки біля Польщі.

Також стало відомо, що Румунія допоможе Україні та Молдові за програмою НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: