У Норвегії затримали ще одного росіянина, який незаконно запускав дрон

Читать на русском
У Норвегії затримали ще одного громадянина росії, який запускав дрон всупереч забороні. Його теж підозрюють у шпигунстві.
Ілюстративне фотоФото – Thomas Nilsen

У Норвегії поліцейські знову затримали росіянина, який запускав дрон, попри заборону.

Про це повідомляє BBC.

Відомо, що правоохоронці затримали його у четвер, 20 жовтня. Вже 22 жовтня суд обере громадянину країни-агресора запобіжний захід.

Готувалися задовго до вторгнення: рф швидко захопила Чорнобиль завдяки мережі таємних агентів – ReutersУ листопаді 2021 року росія почала посилати в Україну агентів під прикриттям для встановлення контактів із чиновниками, відповідальними за безпеку Чорнобильської АЕС. Метою агентів було забезпечити відсутність збройного опору після приходу російських військ

Норвежці підозрюють, що деякі затримані росіяни могли шпигувати, зокрема, вести зйомку стратегічно важливих об’єктів. Водночас відомо, що в країні взагалі заборонено керувати дронами.

Заборона на використання безпілотників поширилася у лютому 2022 року, коли для росії вся Європа закрила повітряний простір.

В МЗС рф затриманих назвали «туристами».

Нагадаємо, що кілька днів тому у Норвегії в аеропорту міста Тромсе правоохоронці затримали 51-річного росіянина. Його підозрюють у шпигунстві.

Також у Чехії викрили російського агента, який за допомогою місцевих журналістів та політиків розробляв проросійську політичну програму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: