Мав зв'язки з журналістами та політиками: у Чехії викрили російського агента

Читать на русском
В Чехії російський агент, за допомогою місцевих журналістів та політиків розробляв проросійську політичну програму.
Getty Images

В Чехії російський агент, за допомогою місцевих журналістів та політиків розробляв проросійську політичну програму.

Про це пише видання Ceske Noviny.

Справа про причетність російських агентів до вибуху складів боєприпасів у Врбетіце та подальша висилка російських дипломатів суттєво обмежила можливість особистих зустрічей між співробітниками посольства рф та чеськими проросійськими активістами. Однак одному з впливових агентів вдалося підтримувати і розширювати контакти з ними.

Агент намагався формувати проросійський політичний порядок денний, координував публічні виступи політиків за темами, які відповідають зовнішньополітичним інтересам РФ.

«Впливова група, частиною якої є цей агент, мала достатньо коштів, щоб підтримувати або навіть розширювати коло проросійських журналістів та активістів, які, окрім виробництва альтернативного медіаконтенту, організовували б публічні заходи, які могли б бути використані на користь російської пропаганди», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, у Норвегії затримали росіянина за підозрою у шпигунстві. На картках пам’яті чоловіка поліція знайшла фотографії з аеропорту в Кіркенесі та фотографії гелікоптерів Bell сил оборони.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: