Апеляцію відхилили: суд підтвердив вирок обвинувачених у справі «Повітряного експресу»

Читать на русском
Апеляційний суд залишив у силі вирок колишньому виконувачу обов'язків директора Нацпроекту Повітряний експрес та його спільнику.
Фото Слово і діло

Апеляційний суд залишив у силі вирок колишньому виконувачу обов'язків директора «Нацпроекту «Повітряний експрес» та його спільнику – 11 та 10,5 років позбавлення волі.

Про це повідомила пресслужба САП у четвер, 20 жовтня.

«20 жовтня 2022 року Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок ВАКС від 19.05.2022, яким колишнього виконувача обов’язків директора Державного підприємства «Дирекція з будівництва та управління національного проекту «Повітряний експрес» та інших інфраструктурних об’єктів Київського регіону» та директора приватного товариства визнано винуватими у заволодінні та розтраті 116 млн гривень, отриманих державою для будівництва залізничного пасажирського сполучення між Міжнародним аеропортом «Бориспіль» та містом Києвом», - сказано у повідомленні.

Заслухавши доводи сторін, суд підтримав позицію прокурора САП та відмовив у задоволенні апеляційних скарг сторони захисту.

Таким чином, Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок суду першої інстанції, яким колишнього виконувача обов’язків директора «Нацпроекту «Повітряний експрес» та його спільника визнано винуватими за ч. 5 ст. 191 КК України та засуджено до 11 та 10,5 років позбавлення волі відповідно.

Зазначимо, ухвала Апеляційної палати ВАКС ще може бути оскаржена у порядку до Верховного суду.

Нагадаємо, ВАКС засудив двох обвинувачених у справі «Повітряного експресу» до в'язниці у травні цього року. За даними «Слово і діло», йдеться про колишнього директора ДП «Повітряний експрес» Геннадії Дяченка та керівника ТОВ «Сапфір Фінанс» Івана Радика.

Справу про заволодіння коштами «Повітряного експресу» передали до Вищого антикорупційного суду у вересні 2019 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: