Окупанти атакували у двох областях: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Читать на русском
ЗСУ відбили атаки російських військ на Донбасі. Тим часом на окуповану територію Луганської області прибуло поповнення з-поміж мобілізованих – є багато випадків пограбувань та мародерства.

Російські окупанти за добу намагалися вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках. ЗСУ відбили атаки у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Бахмут, Бахмутське, Кліщіївка, Красногорівка, Новомихайлівка, Невельське, Опитне та Мар’їнка Донецької області.

Про це повідомляє Генштаб.

За добу окупанти завдали 11 ракетних та 28 авіаційних ударів, здійснили понад 65 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Ударів зазнали райони понад 25 населених пунктів.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація без істотних змін. На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Слобожанському напрямку – з різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Гоптівка, Гряниківка, Колодязне, Красне, Огірцеве та Стрілеча Харківської області;

  • на Куп'янському та Лиманському напрямках – із ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Кислівка, Першотравневе Харківської області; Ковалівка, Новоєгорівка, Новолюбівка Луганської області та Зарічне, Терни і Торське на Донеччині;

  • на Бахмутському напрямку – з танків та артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Зеленопілля, Кліщіївка, Курдюмівка, Північне, Майорськ, Нью-Йорк, Соледар та Яковлівка Донецької області;

  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Первомайське, Опитне, Красногорівка, Марʼїнка та Новомихайлівка Донецької області;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріляно райони понад 20 населених пунктів, серед них – Велика Новосілка, Времівка, Вугледар, Золота Нива Донецької області та Микільське, Оріхів і Червоне Запорізької;

  • на Южнобузькому напрямі ворог продовжує облаштовувати оборонні позиції.

Ядерний терор: як часто росія обстрілює Запорізьку АЕСРосія з березня тероризує Україну та весь світ, обстрілюючи Запорізьку АЕС, що загрожує масштабною катастрофою. Динаміка обстрілів – на інфографіці.

У Генштабі повідомили, що на тимчасово окуповану територію Луганської області прибуло поповнення з-поміж мобілізованих, значна їхня кількість могла прибути з місць позбавлення волі. Відзначаються численні факти пограбувань та мародерства.

Також у Генштабі попередили про високу ймовірність скоєння російськими окупантами обстрілів мирного населення Херсонської області.

За попередньою інформацією керівництво Ірану та росії домовилися про направлення на територію рф радників та інструкторів з використання ударних безпілотників. Зокрема, відомо про підготовку операторів вже наявних Shahed-136 та перспективних Arash-2.

За останні дні, за уточненою інформацією, внаслідок ударів ЗСУ у Запорізькій області знищено до 150 російських військових та близько 15 одиниць озброєння та військової техніки.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 10 ударів: підтверджено ураження 6 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 4 позиції зенітних ракетних комплексів противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили 6 крилатих ракет, один гелікоптер Ка-52 та 16 БпЛА, з них 14 Shahed-136.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 пункти управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, один склад боєприпасів, станцію РЕМ та 6 інших важливих об'єктів, включаючи міст та понтонну переправу противника.

Нагадаємо, в ISW вважають, що росіяни створюють інформаційні умови, щоб виправдати свій відступ та втрати у Херсонській області. При цьому окупанти можуть готувати удар по Каховській ГЕС, щоб звинуватити в цьому Україну.

Що означають останні заяви генерала Суровікіна і чого чекати від окупантів у Херсонській області, розбиралося «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: