Вирок Гримчака не стали переглядати, він відбуває покарання в колонії

Читать на русском
Апеляційна палата відмовилися поновлювати строк на оскарження вироку колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій.
Юрій Гримчак

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду не поновила строк на оскарження вироку колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку. Йому залишили покаранням 10 років ув'язнення.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олег Макар.

За його словами, Апеляційна палата ВАКС не поновила строк на оскарження вироку Гримчаку, тим самим залишив чинним вирок першої інстанції, яким засудженому призначили 10 років позбавлення волі. Він уже відбуває покарання у Бориспільській виправній колонії №119.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд визнав винуватим Гримчака і призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як встановив суд, Гримчак пообіцяв за гроші вирішити два питання представнику приватної компанії. Його посередником був помічник, рідний брат дружини Гримчака Ігор Овдієнко. Так, Гримчак під час розмови із вказаним представником дізнався, що той намагається вирішите одне питання в суді, а саме стягнення боргу з іншої фірми. Ексзаступник міністра нібито пообіцяв за 100 тисяч доларів вирішити це питання, звернувшись до ексзаступника генерального прокурора, щоб той повпливав на голову Касаційного цивільного суду, а той вплинув вже на суддів цього суду. Йдеться про Анжелу Стрижевську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: