Апеляція ВАКС посилила запобіжний захід директора Агентства доріг Полтавщини

Читать на русском
Апеляційна інстанція побачила підстави для застосування більш жорсткого запобіжного заходу до увільненого керівника дорожного агентства.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визначила заставу увільненому директору державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексію Басану. Раніше його відпустили під особисте зобов'язання.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«18 жовтня 2022 року АП ВАКС розглянула апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді ВАКС від 29 вересня 2022 року та застосувала до посадової особи ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 3,7 млн грн», – інформує суд.

Як стверджують в АП ВАКС, колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора та змінила раніше обраний запобіжний захід з особистого зобов'язання на заставу в розмірі 3,7 млн грн.

Нагадаємо, керівнику ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексію Басану НАБУ та САП вручили підозру у зловживаннях. Суд відпустив його під особисте зобов'язання.

У ході досудового розслідування встановлено, що наприкінці 2018 року очільник підприємства на власний розсуд, всупереч вимог Бюджетного кодексу України, уклав із фірмами договори на проведення комплексу робіт з ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення на загальну суму майже 29 млн грн. З метою приховання злочину, вказана особа вирішила поділити три ділянки дороги протяжністю 118 км на 22 частини. Однак, виконання вказаних робіт не відповідали напрямам використання бюджетних коштів. Крім того з'ясувалося, що договори укладено без проведення процедури відкритих торгів, а вартість самих робіт була завищена на суму понад 5,5 млн грн.

Такі зловживання очільника держпідприємства завдали державі, в особі державного підприємства, збитків на суму майже 29 млн грн – саме стільки коштів було безпідставно перераховано на виконання договорів. На сьогодні дії посадовця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 210 та ч. 2 ст. 364 КК України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: