ВАКС відпустив під особисте зобов'язання екскерівника Агентства доріг Полтавщини

Читать на русском
Антикорупційний суд відпустив під зобов'язання керівника державного підприємства у Полтавській області, яке опікується дорогами регіону.
Олексій Басан

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання очільника одного з державних підприємств Полтавської області, якого НАБУ і САП підозрюють у зловживаннях.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до очільника одного з держпідприємств Полтавщини запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Окрім цього, на підозрюваного покладено низку процесуальних обов'язків. Він зобов'язаний: утримуватися від спілкування з особами, зазначеними в ухвалі суду; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України», – інформує суд.

Строк дії обов'язків – до 29 листопада 2022 року, але в межах строку досудового розслідування.

Нагадаємо, як повідомляло «Слово і діло», йдеться про керівника ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексія Басана, якому НАБУ і САП вручили підозру у зловживаннях.

У ході досудового розслідування встановлено, що наприкінці 2018 року очільник підприємства на власний розсуд, всупереч вимог Бюджетного кодексу України, уклав із фірмами договори на проведення комплексу робіт з ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення на загальну суму майже 29 млн грн. З метою приховання злочину, вказана особа вирішила поділити три ділянки дороги протяжністю 118 км на 22 частини. Однак, виконання вказаних робіт не відповідали напрямам використання бюджетних коштів. Крім того з'ясувалося, що договори укладено без проведення процедури відкритих торгів, а вартість самих робіт була завищена на суму понад 5,5 млн грн.

Такі зловживання очільника держпідприємства завдали державі, в особі державного підприємства, збитків на суму майже 29 млн грн – саме стільки коштів було безпідставно перераховано на виконання договорів. На сьогодні дії посадовця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 210 та ч. 2 ст. 364 КК України.

Цю справу НАБУ розслідує з 2019 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: