Зловживання в УЗ: АП ВАКС відхилила скаргу прокурора на заочне слідство

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без задоволення скаргу прокурора САП на відмову в наданні дозволу на заочне слідство щодо фігурантки.
Ніна Мезенцева

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовилася надати НАБУ дозвіл на проведення заочного розслідування стосовно колишньої директорки ТОВ «Медичний центр здоров'я» Ніни Мезенцевої. Її підозрюють у замасі на заволодіння майже 5 млн грн філії «Центр охорони здоров'я» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 8 вересня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 23 серпня 2022 року залишити без змін, а апеляційні скарги - без задоволення», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС відмовився надати НАБУ дозвіл на заочне розслідування стосовно Мезенцевої. Прокурор САП вирішив оскаржити це рішення.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом фігурантам справи про замах на заволодіння майже 5 млн грн УЗ. За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року УЗ організувала публічні закупівлі 11 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19. Посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ «Медичний центр здоров'я» перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест.

Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: