Справа ексдиректора «Укрекоресурсів»: підозрюваному продовжили домашній арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 12 грудня строк нічного домашнього арешту колишнього директора ТОВ «Віар плюс» Давида Барсегяна, якого НАБУ і САП підозрюють у розкраданні 13,69 млн грн державного підприємства «Укрекоресурси».

Таке рішення 12 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт Барсегяна. Суддя продовжив домашній арешт, але послабивши його до нічного. У зв'язку з наближенням дати завершення дії запобіжного заходу НАБУ і САП просили його продовжити.

«Клопотання старшого детектива НАБУ погодженого прокурором САП про продовження строку дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту (Давиду Барсегяну – ред.) задовольнити. Продовжити на два місяці, тобто до 12.12.2022 включно, строк дії запобіжного заходу відносно підозрюваного у вигляді домашнього арешту, заборонивши останньому залишати місце свого проживання у нічний час доби у період часу з 22:00 до 06:00, без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду», – йдеться в рішенні.

Також Барсегян зобов'язаний прибувати за кожною вимогою; не відлучатись із населеного пункту, де він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали колишнього директора ДП Укрекоресурси» Дмитра Радіонова. За версією слідства, у серпні 2012 року Радіонов доручив оголосити закупівлю 100 автоматів (фандоматів) із приймання використаної тари моделі МТ-500. Ці фандомати є складними технологічними пристроями, здатними приймати до 1000 поліетиленових пляшок та 800 алюмінієвих банок. Їх виробляє єдина американська компанія RecycleTech.

Однак, замість перемовин із цим виробником, українські підприємці підшукали іншу компанію в США, яка за 100 тисяч доларів (790 тис. грн за курсом НБУ на момент закупівлі) продала їм 100 фандоматів із приймальною здатністю 300 поліетиленових пляшок і/або 400 алюмінієвих банок. Згодом, як встановила експертиза, фандомати виявились непридатними для використання. В результаті таких дій учасники злочинної схеми заволоділи коштами державного підприємства у сумі 13,69 млн грн.

Для надання видимості законності проведеної закупівлі учасники злочину ініціювали зміну до умов закупівлі, які стосувалися як технічних вимог до фандоматів, так і порядку розрахунків (повна передоплата, зміна вартості через нібито зміну курсу гривні до долара тощо). Задля маскування своїх злочинних дій вони також залучили посередника – компанію, зареєстровану у Панамі. Пізніше двом фігурантам вручили нову підозру – у шахрайстві та підробленні документів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: