ЗСУ відбили ворожі атаки в трьох областях та збили п'ять ракет – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ відбили атаки росіян у Луганській, Харківській та Донецькій областях, а також збили п'ять крилатих ракет.

ЗСУ відбили атаки росіян у Луганській, Харківській та Донецькій областях, а також збили п'ять крилатих ракет.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу у вівторок, 18 жовтня.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій сил оборони за окремими напрямками, натомість не залишає спроб вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Глава ГУР озвучив новий прогноз щодо термінів закінчення війни в УкраїніДо кінця року українська армія значно просунеться вперед. А остаточно війна з росією має завершитися до літа 2023 року.

За добу підрозділи Сил оборони відобразили атаки окупантів у районах населених пунктів: Огурцове Харківської області; Білогорівка Луганської області; Новокалинове та Мар'їнка Донецької області.

Ворог обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборонних позицій та рубежів за окремими напрямками та веде повітряну розвідку. Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та житлам цивільного населення.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін. Республіка Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію рф проти України, надаючи свою інфраструктуру та повітряний простір. Зберігається загроза ракетних та авіаударів, а також застосування ударних БПЛА Shahed-136 з території Республіки Білорусь. Під виглядом навчальних зборів відбуваються заходи прихованої мобілізації до Збройних сил Білорусі. За наявною інформацією, тривають заходи щодо підготовки операторів зенітних ракетних систем та екіпажів танків.

На інших напрямках противник робив обстріли:

  • на Сіверському напрямку - із ствольної артилерії, у межах населеного пункту Юнаківка Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Вовчанські Хутори, Григорівка, Комісарове, Огірьове, Стариця та Стрілка;

  • на Куп'янському напрямку - з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Берестове, Гряниківка, Дворічна, Кам'янка, Красне, Кислівка, Котлярівка та Стельмахівка;

  • на Лиманському напрямку - із мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Білогорівка, Греківка, Зарічне, Ковалівка, Надія, Новоєгорівка, Ольгівка та Торське.

  • На Бахмутському та Авдіївському напрямах противник завдавав вогневого впливу із танків та артилерії вздовж лінії зіткнення. Безпосередньо постраждали населені пункти Бахмут, Соледар, Первомайське та Велика Новосілка.

  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник вів вогонь з мінометів, ствольної та реактивної артилерії за населеними пунктами Павлівка та Пречистівка.

На Південнобузькому напрямку ворог намагається покращити логістичне забезпечення, здійснював обстріл військової та цивільної інфраструктури. Вогневого ураження зазнали населені пункти вздовж лінії зіткнення.

Авіація сил оборони України протягом доби завдала 20 ударів. Підтверджено поразку 13 районів зосередження озброєння та військової техніки, опорного пункту, а також 7 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони збили п'ять крилатих ракет.

Воїни ракетних військ та артилерії вразили два пункти управління, два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два об'єкти ППО та артилерії, два склади боєприпасів та інші військові цілі ворога.

Нагадаємо, під Києвом у водоймищі знайшли бойову частину збитої ворожої ракети.

Також зазначимо, що Столтенберг запевнив, що НАТО незабаром доставить в Україну системи для боротьби з дронами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: