ЗСУ продовжують знищувати ворога: вдалося відбити атаки на трьох напрямках – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ продовжують знищувати росіян - їм вдалося відбити ворожі атаки на Краматорському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

ЗСУ продовжують знищувати росіян - їм вдалося відбити ворожі атаки на Краматорському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу 16 жовтня.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без істотних змін. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаударів, а також застосування ударних БпЛА Shahed-136 з території Білорусі.

На інших напрямках противник здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку - з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Миколаївка Чернігівської області та Покровка Сумської області. Використовував і ударні БПЛА;

  • на Слобожанському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Стрілка, Огірцеве, Стариця, Гатище, Піщане, Кам'янка та Дворічна;

  • на Краматорському напрямку - з танків та різнокаліберної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Білогорівка, Чарівне, Мала Токмачка, Новоєгорівка, Роздолівка та Серебрянка;

  • на Бахмутському та Авдіївському напрямках супротивник здійснював обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення.

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстріляв понад 15 населених пунктів. Серед них - Вугледар, Времівка, Парасковіївка, Пречистівка та Щербаки.

  • На Південнобузькому напрямку вогневої поразки зазнали райони понад 25 населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відобразили атаки противника в районах населених пунктів Торське та Спірне на Краматорському напрямку, Берестове, Соледар та Бахмут на Бахмутському напрямку та Мар'їнка, Перемога та Невельське на Авдіївському напрямку.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 32 ударів. Підтверджено поразку 24 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 8 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони у різних напрямках збили 6 БпЛА та 1 вертоліт ворога.

Ракетні війська та артилерія за минулу добу вразили три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, один склад боєприпасів, 7 об'єктів ППО противника та інші військові цілі.

За уточненою інформацією, підтверджено результати вогневої поразки противника. Внаслідок точкових ударів артилерії Сил оборони у населеному пункті Марфополь Запорізької області знищено склад боєприпасів та поранено понад 20 окупантів. У населеному пункті Токмак знищено 10 одиниць військової техніки та поранено до 40 військовослужбовців. У населеному пункті Пологи – до 30 поранених окупантів. У Кам'янці-Дніпровській знищено 7 одиниць військової техніки та поранено близько 40 військовослужбовців противника. Число загиблих, які окупанти намагаються ретельно приховати, уточнюється.

Раніше в Генштабі повідомили, що через погане забезпечення росіяни прибувають в Україну по мобілізації в цивільному одязі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: