ВАКС не відсторонив підозрюваного заступника директора порту «Южний»

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання детектива НАБУ про відсторонення підозрюваного від займаної посади.
Дмитро Кузьмішкін

Вищий антикорупційний суд відмовився відстороняти Дмитра Кузьмішкіна від посади заступника директора з правових та майнових питань державного підприємства «Морський торгівельний порт «Южний». Його підозрюють у заволодінні понад 1,5 млн грн.

Таке рішення 30 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ просив відсторонити Кузьмішкіна від посади, оскільки він може знищити або підробити речі і документи, які мають суттєве значення для досудового розслідування та до яких він, в силу своєї посади, має доступ. Також підозрюваний може незаконними засобами самостійно чи опосередковано впливатиме на свідків та інших учасників кримінального провадження, які є працівниками ДП «МТП «Южний». Втім суддя не побачив підстав для відсторонення. На його думку, покладені обов'язки заборони спілкування зі свідками є достатніми.

«У задоволенні клопотання відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику порту «Южний» Олександру Олійнику, його заступнику Дмитру Кузьмішкіну та колишньому головному бухгалтеру підприємства у заволодінні понад 1,5 млн грн. За даними слідства, з квітня по серпень 2020 року, попри обмеження, встановлені урядом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. грн) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту «Южний» забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати. Його дії, вчинені за попередньою змовою з головним бухгалтером та заступником директора порту, призвели до майже 1,5 млн грн збитків державі.

Пізніше Олійнику визначили заставу з покладанням обов'язків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: