Росіяни здійснили більш ніж 600 атак на систему охорони здоров'я України – ВООЗ

Читать на русском
Від початку повномасштабного вторгнення росія здійснила 620 атак на медичні установи України.

Від початку повномасштабного вторгнення росія здійснила 620 атак на медичні установи України.

Про це повідомив 14 жовтня директор регіонального європейського бюро ВООЗ Ханс Клюге на пресконференції щодо впливу війни на здоров'я населення України, повідомляє CNN.

За його словами, ключовим пріоритетом ВООЗ є термінове реагування на дані численні атаки. Серед інших проблем, пов'язаних із ескалацією війни, Клюге назвав майбутні виклики, які принесе зима.

Резолюція ПАРЄ про терористичний режим рф та трибунал: чому цей крок лише рекомендаційнийПопри те, що резолюція не обов'язкова до виконання, з політичної точки зору – це дуже важливий крок

«Виклики у зимовий період і нещодавня ескалація бойових дій можуть призвести до значного внутрішнього переміщення, ймовірно, двох-трьох мільйонів осіб у ​​самій Україні, а також до чергового потоку біженців до сусідніх країн... Отже, буде ще більше навантаження на медичні установи Україні, так і в країнах, які приймають біженців», – сказав він.

Крім того, за словами Клюге, ймовірно, загострюватимуться проблеми психічного здоров'я.

«Десять мільйонів осіб... перебувають під потенційним ризиком виникнення психічних розладів, включаючи гострий стрес, тривогу, депресію, зловживання психоактивними речовинами та посттравматичний стресовий розлад», – сказав він, зазначивши, що оцінку зроблено до нещодавньої ескалації в Україні.

Раніше стало відомо, скільки навчальних закладів України постраждали від ракетних атак 10-11 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: