Португалія передасть Україні шість радянських гелікоптерів

Читать на русском
Влада Португалії вирішила передати Україні шість вертольотів «Камов» радянського виробництва - вони були позбавлені ліцензії на експлуатацію через санкції, запроваджені проти країни-агресора.

Влада Португалії вирішила передати Україні шість вертольотів «Камов» радянського виробництва - вони були позбавлені ліцензії на експлуатацію через санкції, запроваджені проти країни-агресора.

Про це повідомляє Observador.

«На прохання України та в координації з Міністерством внутрішніх справ ми надамо у розпорядження України наш парк гелікоптерів Камов, які через нинішній сценарій, санкції, накладені на росію, ми більше не можемо експлуатувати, фактично у них немає сертифікатів льотної придатності та ми навіть не зможемо їх відремонтувати», – сказала міністр оборони Португалії Олена Каррейрас за підсумками зустрічі міністрів країн НАТО у Брюсселі.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

Чиновниця запевнила, що ЗСУ обов'язково знайдуть вертольотам «добре застосування».

При цьому Каррейрас зазначила, що один з гелікоптерів зламався внаслідок аварії, тому Україна має самостійно його відремонтувати. Вона додала, що ідея полягає в тому, аби передача техніки відбулася якнайшвидше.

Також Португалія готова брати участь у тренувальній місії ЄС щодо надання військової допомоги Україні. Країна вже передала Україні певні види озброєння, боєприпасів, бронетехніку, системи зв'язку, дрони та медичні засоби.

Нагадаємо, Естонія 13 жовтня офіційно затвердила новий пакет воєнної допомоги Україні. До нього увійшли зимове спорядження, екіпірування та боєприпаси.

У Європарламенті закликали передати Україні танки західного зразка та прискорити вступ до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: