Євросоюз планує збільшити військову допомогу Україні – Welt

Читать на русском
Євросоюз планує збільшити військову допомогу Україні. Зокрема, провести навчання українських військових та розширити фінансову місію.
Фото DW

Євросоюз планує провести навчання українських військових та розширити фінансову місію.

Про це повідомляє видання Welt am Sonntag із посиланням на внутрішні документи ЄС.

ЄС має намір протягом двох років провести навчання близько 15 тисяч українських військових на своїй території.

«Після запеклих суперечок країни-члени погодилися розпочати незабаром навчання українських військових у країнах Європейського Союзу. Мандат місії спочатку розрахований на 2 роки, офіційно рішення затвердять міністри закордонних справ ЄС на зустрічі в Люксембурзі в середині жовтня», – йдеться у повідомленні.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

Крім цього, Брюссель планує розширити військову допомогу у найближчі місяці та виділити допомоги на мільярди євро.

«При цьому фінансовий резерв, так званий Європейський фонд миру у розмірі 5,7 млрд євро, може бути значно збільшений. З нього, окрім нової навчальної місії, також частково фінансуються постачання озброєнь», – додають у виданні.

Нагадаємо, Естонія має намір оголосити про новий пакет військової допомоги для України вже наступного тижня. До нього, зокрема, мають увійти боєприпаси та зимове спорядження.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: