Армія рф зараз має від 300 до декількох тисяч дронів-камікадзе – Гуменюк

Читать на русском
Російські військові отримали від 300 до кількох тисяч дронів-камікадзе іранського виробництва.
Фото: Imamedia via AP

Російські військові отримали від 300 до кількох тисяч дронів-камікадзе іранського виробництва, але точних даних дізнатися неможливо.

Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону у четвер, 13 жовтня.

Залужний розповів, що саме допомагає українській ППО збивати дрони ShahedСаме ця країна надала відповідні комплекси, з яких радянськими ракетами українці збивають іранські дрони, запущені російськими окупаційними військами.

«Цифри справді дуже суперечливі і за різними джерелами їх може бути від 300 до кількох тисяч. Але враховуватимемо, що вони намагаються використовувати їх у певних регіонах, з урахуванням віддаленості», – сказала вона.

При цьому Гуменюк уточнила, що окупанти на даний момент намагаються використати дрони-камікадзе для ураження цілей, що знаходяться в межах 1 тис. км від точки запуску.

«Наразі ми знаємо, що їх (дронів-камікадзе – ред.) досить багато сконцентровано на тимчасово окупованих територіях південної частини України, але намагаються і з північних кордонів України атакувати», – додала Гуменюк.

Нагадаємо, сьогодні вночі рф атакувала іранськими дронами об'єкт інфраструктури в Бучанському районі на Київщині.

А напередодні два дрони-камікадзе збили на Вінниччині.

За словами президента Володимира Зеленського, росія вже замовила у Ірану 2400 дронів-камікадзе, які використовуються у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: