Із російського полону повернули ще 20 українських військових – Єрмак

Читать на русском
Внаслідок чергового обміну полоненими Україні вдалося повернути 20 військовослужбовців. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

Внаслідок чергового обміну полоненими Україні вдалося повернути 20 військовослужбовців.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

«Черговий обмін полоненими, чергові миті радості та усвідомлення того, що сьогодні для багатьох сімей буде один із найкращих днів у житті. Вдалося звільнити з полону 20 осіб», - наголосив Єрмак.

За його словами, вдалося повернути 14 воїнів ЗСУ, чотирьох бійців тероборони, одного нацгвардійця та військовослужбовця ВМС. Серед них є люди, яких росіяни утримували в Оленівці, на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей. Звільнені наразі проходять медичний огляд.

«На них дуже чекали вдома. Часто це дружини та батьки, а на багатьох чекають діти. Спілкуючись із сім'ями полонених, я помітив, що діти часто переживають у собі, лише виражають емоції у малюнках. Ти можеш одразу не помітити переживання, дивлячись на дитину. Але воно є, і хочеться зробити все, щоб якнайшвидше повернути йому батька чи маму, хочеться викладатись на максимум заради того, щоб наші українські родини знову возз'єднувалися. Ми повернемо всіх. Інакше не буде. Слава Україні. Повертаємо своїх», - наголосив Єрмак.

Нагадаємо, 11 жовтня відбувся черговий обмін полоненими, в результаті якого вдалося звільнити 32 захисники України та повернути тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки.

У Міноборони повідомили, що станом на неділю, 2 жовтня, від початку повномасштабного вторгнення росії в цілому було здійснено 24 обміни полоненими, внаслідок чого додому повернулися 808 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: