На півдні ЗСУ відбили ворожі наступи та знищили 110 окупантів

Читать на русском
На півдні ЗСУ знищили 110 російських окупантів, декілька одиниць ворожої техніки, а також атакували опорний пункт та райони зосередження росіян.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

У п’ятницю, 7 жовтня, українські захисники відбили 2 ворожих наступи у районі Давидова Броду і Малої Олександрівки. Водночас авіація ЗСУ нанесла 15 ударів по російським окупантам, а ракетно-артилерійські підрозділи відпрацювали понад 360 вогневих завдань на півдні.

Про це повідомлє ОК «Південь» у Facebook.

Відомо, що українські військові обстріляли засоби ППО росіян, 3 райони зосередження ворожих сил та техніки, а також опорний пункт у Бериславському районі.

ЗСУ звільнили від росіян 29 населених пунктів на ХерсонщиніВід початку жовтня ЗСУ вдалося звільнити від російських окупантів 29 населених пунктів Херсонської області. Наразі ворожі війська намагаються проводити контратаки.

Протягом бойового дня вдалося знищити 110 окупантів, 6 танків, 8 крупнокаліберних гаубиць «Мста-Б» і «Мста-С», РСЗВ «Град» та 2 пускові установки ЗРК С-300. Також загарбники втратили 9 одиниць авто-бронетехніки, мінометний комплекс «Сані», та самохідну артилерійсько-мінометну установку «Нона-С».

Крім того, ще 9 одиниць ворожої техніки було суттєво пошкоджено. Зокрема – танк, авто-бронетехніка та артилерійське озброєння.

Нагадаємо, радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що від позицій українських захисників до тимчасово захопленого Херсона залишилося приблизно 30 кілометрів.

Також президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові звільнили від російської окупації у Херсонській області понад 500 квадратних кілометрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: