ЗСУ на півдні ліквідували понад 100 окупантів та 8 ворожих танків

Читать на русском
6 жовтня українські військові на південному напрямку знищили понад 100 російських окупантів, їхні склади та техніку.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

У четвер, 6 жовтня, авіація ЗСУ на півдні нанесла 7 ударів по опорних пунктах, районах зосередження сил та засобів російський окупантів у Бериславському районі, по ворожих силах ППО – у Каховському. Також захисники виконали 347 вогневих завдань, через що противник поніс втрати.

Про це повідомляє ОК «Південь» у Facebook.

Зазначається, що українські воїни протягом бойового дня ліквідували 105 загарбників, 8 ворожих танків, 18 крупнокаліберних гаубиць «Мста-С» та «Мста-Б», самохідну гармата «Піон» та одну гармату-гаубицю 152 калібру.

За 6 днів ЗСУ звільнили понад 500 квадратних кілометрів на Херсонщині – ЗеленськийВолодимир Зеленський заявив, що ЗСУ деокупували понад 500 квадратних метрів території Херсонської області. За його словами, йдеться про десятки міст та сел.

Також було знищено 4 міномети окупантів та 15 одиниць авто-бронетехніки. ЗСУ також вразили 3 склади з боєприпасами в Баштанському і Бериславському районах.

Крім того, було суттєво пошкоджено 6 одиниць техніки росіян. Зокрема, танки, бойова броньована машина, гаубиця та станція радіоелектронної боротьби.

«Враховуючи тяжіння росіян до сакральних дат, в ювілей свого диктатора цілком імовірно можуть влаштувати масовані атаки по регіонах України. Тож не нехтуйте сигналами повітряної тривоги і власною безпекою», – зазначили у командуванні, нагадавши, що 7 жовтня російський диктатор володимир путін відзначає 70-річчя.

Нагадаємо, що 6 жовтня ЗСУ демілітаризували 4 склади з боєкомплектами противника у Снігурівському районі Миколаївської області, Бериславському районі на Херсонщині та Пологівському районі на Запоріжжі. Також було знищено російську базу у Херсоні.

Також під час звільнення населених пунктів у Харківській та Донецькій областях українські військові захопили велику кількість одиниць російського важкого озброєння. Його залишили російські окупанти, коли відступали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: