Зеленський відреагував на рішення Ради щодо Курильських островів

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський привітав рішення Ради офіційно визнати окупацію росією японських Курильських островів.

Президент Володимир Зеленський привітав рішення Ради офіційно визнати окупацію росією японських Курильських островів.

«Сьогодні ухвалене важливе рішення. Справедливе. Юридично бездоганне. Історичне. Україна підтвердила свою повагу до суверенітету й територіальної цілісності Японії, включно з її Північними територіями, які поки що перебувають під російською окупацією. Сьогодні я підписав відповідний указ. Є відповідна заява Верховної ради України. І ми закликаємо всіх у світі ухвалити аналогічні рішення», - наголосив президент.

Японія закликала рф не проводити військові навчання біля Курильських островівВлада Японії закликала росію не проводити військові навчання біля Курильських островів, які вважаються спірною територією.

За його словами, страна-агресор не має жодного права на ці території. Всі у світі це добре знають й треба нарешті діяти.

«Треба звільняти від російської окупації всі землі, які окупанти намагаються залишити за собою. Лише так ми можемо повернути повну силу міжнародному праву. Статут ООН і весь комплекс договорів і конвенцій, на яких базується міжнародний правопорядок, працюватимуть лише тоді, коли окупанти програватимуть, а народи світу будуть захищені від будь-яких окупацій», - повідомив Зеленський.

Нагадаємо, Верховна рада підтримала проєкт постанови про звернення парламенту до міжнародної спільноти щодо північних японських територій та визнала їхню окупацію росією.

Раніше Японія закликала рф не проводити військові навчання біля Курильських островів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: