На периметрі ЗАЕС стався вибух, пошкоджено лінію подачі напруги – Енергоатом

Читать на русском
Пожежі на території Запорізької АЕС не було зафіксовано. Усі заяви про нібито «займання» другого енергоблоку є фейковими.

Пожежі на території Запорізької АЕС не було зафіксовано. Усі заяви про нібито «займання» другого енергоблоку є фейковими.

Про це повідомляє пресслужба Енергоатому.

У ЗАЕС припускають, що зазначена недостовірна інформація з'явилася внаслідок наступної події.

«Периметр навколо ЗАЕС – замінований російськими військовими, які перебувають на станції. Вже було шість випадків, коли ці міни вибухали через диких кабанів, собак, лисиць. Сьогодні на периметрі трапився черговий вибух – на лінії подачі напруги на азотно-кисневу станцію від енергоблоку №6. Внаслідок вибуху було пошкоджено лінію, через стрибок напруги сталося коротке замикання одного з трансформаторів напруги на енергоблоці №6 із незначним задимленням. Із міркувань безпеки викликали пожежний розрахунок, але задіяти його не довелося, оскільки в цьому не було потреби», - повідомляє «Енергоатом».

Експерт: Всі енергетичні об'єкти України, крім АЕС, в зоні ризику російських ракетних ударівУкраїну рятує дефіцит високоточних ракет у росії. Те, чим стріляють росіяни на цей час, не відрізняється високою точністю та надійністю

За інформацією компанії, найбільшу небезпеку становить замінований окупантами периметр станції та підходи та під'їзди до неї.

«Гарантувати повну безпеку ЗАЕС та навколо можна лише одним способом – створенням зони безпеки, деокупацією станції та поверненням її під контроль держави України», - зазначили в «Енергоатомі».

Раніше пропагандистські ЗМІ повідомили про нібито позаштатну ситуацію на Запорізькій АЕС, «за попередньою інформацією, трапилося займання другого енергоблоку».

Нагадаємо, вночі, 21 вересня, російські війська знову обстріляли Запорізьку АЕС. Внаслідок цього було пошкоджено обладнання зв'язку енергоблоку №6 з відкритим розподільчим пристроєм ЗАЕС.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, шляхом ядерного шантажу із Запорізькою АЕС росія намагається досягти двох цілей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: