Затримано організаторів псевдореферендуму на Миколаївщині

Читать на русском
Співробітники СБУ викрила російських агентів, які готували псевдореферендум у Миколаївській області.

Співробітники СБУ викрили російських агентів, які готували псевдореферендум у Миколаївській області.

Про це повідомляє пресслужба відомства у середу, 5 жовтня.

ЄС запровадить санкції проти організаторів псевдореферендумів в УкраїніУ Євросоюзі обіцяли ввести санкції проти організаторів фейкових референдумів на окупованих територіях України.

Двоє з них уже отримали свої підозри, а організатору псевдоголосування, який ховається від правосуддя на тимчасово окупованій території, – повідомлено про підозру заочно.

Як з'ясувалося, «втікачем» виявилася мешканка Баштанського району, яка добровільно брала участь в організації та проведенні незаконного референдуму на Миколаївщині.

«Її поплічники на підконтрольній Україні території допомагали поширювати тему «референдуму» у соціальних мережах. Зокрема, «розганяли» фейки про те, що нібито населення Миколаївської області підтримує запланований плебісцит», – йдеться у повідомленні.

У СБУ додали, що щодо них зібрано доказову базу та повідомлено про підозру за статтею про виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України (ст. 436-2) ККУ.

Організатору псевдореферендуму підозру оголошено за статтею про колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1) ККУ.

Нагадаємо, СБУ вже повідомила про підозри 16 організаторам псевдореферендуму рф. Пізніше – ще 8, а також ватажку ЛНР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: