Росіяни атакували Сумщину з САУ, мінометів та вдарили ракетами: понад 150 «прильотів»

Читать на русском
Військові рф 6 жовтня обстрілювали прикордонні громади Сумщини з САУ, мінометів та випустили 8 ракет. Є пошкодження.
Ілюстративне фотоФото – t.me/Zhyvytskyy

У четвер, 6 жовтня, російські загарбники обстріляли Юнаківську, Середино-Будську, Есманську, Краснопільську, Миропільську, Білопільську та Великописарівську громади. Всього зафіксували понад 150 влучань.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький у Telegram.

Відомо, що опівдні ворог обстріляв із САУ житловий масив села Кияниця. Всього було 40 прильотів. У домах мирних мешканців пошкоджені вікна та двері.

Крім того, внаслідок атаки постраждала багатоповерхівка та 3 домогосподарства. Осколки продірявили стіни наскрізь, через що посікло качок в одному з подвір’їв. Також у селі обірвані лінії електромереж і пошкоджені труби газопостачання.

Територію Юнаківської громади протягом дня обстрілювали ще кілька разів із мінометів.

У Середино-Будській громаді зафіксували 7 приходів із САУ, в Есманській – 9 ворожих мін. Попередньо, обійшлося без наслідків.

Близько 15 години росіяни почали обстрілювали Краснопільську громаду з РСЗВ «Град» та мінометів, зафіксували 40 та 15 прильотів. Ввечері 5 разів вдарили по іншій території громади.

Росіяни атакували Одещину 9 дронами-камікадзе – ОВАРосійські окупанти атакували Одеську область 9 дронами-камікадзе. Їх вдалося знищити силам ППО.

У Миропільській громаді окупанти відкрили вогонь з артилерії після 17 години. Усього 19 прильотів, пошкоджені приватні будинки мирних мешканців. У Білопільській – 10 прильотів з мінометів.

Великописарівську громаду загарбники почали обстрілювати близько 20 години, використовуючи міномети. Вже після 21 години ворог випустив 8 ракет з гелікоптера.

Нагадаємо, 6 жовтня вранці росіяни вдарили по житлових багатоповерхівках Запоріжжя 7 ракетами. Зруйновано цілі під'їзди. Під завалами опинилися люди. Загинули 7 людей, ще щонайменше 5 зникли безвісти.

Близько 11:30 у Запоріжжі знову пролунали вибухи. Росіяни вдарили ракетами по центру міста, влучили в об'єкт інфраструктури.

Також у ніч на 6 жовтня російська армія атакувала Харків іранськими дронами-камікадзе. Ворог запустив по місту одразу кілька безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: