НАБУ завершило слідство у справі про заволодіння зерном Держрезерву

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про достатність доказів для скерування справи до суду. Це станеться після ознайомлення сторони захисту з матеріалами.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила розслідування справи про заволодіння 1,56 тисяч тон зерна державного підприємства «Хлібна база №76», яке є в управлінні Державного агентства резерву України.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«13 липня 2022 року прокурором САП ухвалено рішення про завершення досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, у справі стосовно виконувача обов’язків генерального директора ДП «Хлібна база №76», директора приватного товариства та фізичної особи, які причетні до створення злочинної схеми, реалізація якої могла завдати понад 12 млн грн збитків державному підприємству», – інформує прокуратура.

За версією слідства, у 2021 році приватне підприємство нібито передало 1,56 тис. тон зерна на відповідальне зберігання до державного підприємства «Хлібна база №76», що перебуває в управлінні «Держрезерву». Проте, як з'ясувалося, жодної передачі зерна так і не відбулось. Натомість організатор та учасники схеми, використовуючи підроблені документи та договори, намагались вивезти державне зерно, а частину нестачі приховати за списанням понад 700 тон зерна як відходи внаслідок проведення нібито оздоровчих заходів зі збіжжям.

На сьогодні досудове розслідування у справі завершено, матеріали кримінального провадження відкрито стороні захисту для ознайомлення.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику державного підприємства «Хлібна база №76» Денису Стрельнікову, його родичу-директору приватної фірми Олексію Стрельнікову та організатору Сергію Ляхову. В січні ВАКС відпустив Ляхова під особисте зобов'язання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: