На ЗАЕС мають намір перезапустити один із шести зупинених реакторів

Читать на русском
На Запорізькій АЕС мають намір перезапустити один із шести реакторів - зараз усі вони перебувають у режимі холодної зупинки.

На Запорізькій АЕС мають намір перезапустити один із шести реакторів - зараз усі вони перебувають у режимі холодної зупинки.

Про це йдеться у звіті МАГАТЕ у середу, 5 жовтня.

«Сьогодні експерти МАГАТЕ на місці дізналися, що ЗАЕС планує перезапустити один із шести своїх реакторів, які зараз усі перебувають у режимі холодної зупинки», - йдеться у звіті.

В «Енергоатомі» розповіли, де зараз перебуває директор ЗАЕСГендиректор Запорізької АЕС Ігор Мурашов, якого було звільнено з полону російських окупантів, уже перебуває на підконтрольній Україні території.

При цьому керівництво українського оперативного персоналу проінформувало присутніх на ЗАЕС експертів МАГАТЕ, що триває підготовка до запуску 5-го блоку на зниженій потужності для пари та тепла для потреб АЕС.

Відомо також про те, що необхідний деякий час для завершення всіх підготовчих робіт, у тому числі щодо необхідних систем та обладнання, перш ніж робота реактора може бути відновлена.

Нагадаємо, 5 жовтня лідер країни-агресора володимир путін підписав указ про «передачу» Запорізькій АЕС під контроль росії.

За інформацією ЗМІ, російські окупанти змушують співробітників Запорізької атомної електростанції підписувати контракти із «Росатомом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: