Суд призначив засідання у справі ексчлена НКРЕКП

Читать на русском
Столичний райсуд нарешті призначив засідання у справі за обвинуваченням колишнього члена державного регулятора.
Володимир Євдокімов

Шевченківський районний суд Києва призначив на 5 жовтня підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишнього директора державного підприємства «Оператор ринку» Володимира Євдокімова у заволодінні коштами у вигляді премій.

Про це свідчать дані сайту Судової влади України, повідомляє «Слово і діло».

Засідання відбудеться 5 жовтня о 10:30. Справу розглядатиме суддя Шевченківського райсуду столиці Оксана Голуб.

За версією обвинувачення, Євдокімов впродовж 2019-2020 років зловживав службовим становищем і незаконно заволодів коштами ДП «Оператор ринку» на загальну суму понад 2,15 млн грн. Зробив він це, видаючи накази про виплату собі заохочувальних виплат у виді премій, заохочень та надбавок.

До роботи в ДП «Оператор ринку» Євдокімов обіймав посаду члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. За діяльність на тій посаді йому також повідомили про підозру, але в рамках іншої справи – про зловживання НКРЕКП під час запровадження формули «Роттердам плюс».

22 вересня 2022 року керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко скасував закриття справи «Роттердам плюс». Відповідно підозри поновилися щодо всіх фігурантів, у тому числі Євдокімова. Того ж дня НАБУ завершило розслідування справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: