САП скерувала до суду справу ексчлена НКРЕКП про заволодіння преміями

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку закінчили розслідування справи колишнього члена Нацкомісії зі зверненням до суду з обвинувальним актом.
Володимир Євдокімов

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора державного підприємства «Оператор ринку» Володимира Євдокімова за заволодіння преміями на цій посаді.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«27 липня 2022 року прокурором САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ закінчено слідство та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора державного підприємства «Оператор ринку», – інформує прокуратура.

За версією слідства, Євдокімов впродовж 2019-2020 років зловживав службовим становищем і незаконно заволодів коштами ДП «Оператор ринку» на загальну суму понад 2,15 млн грн. Зробив він це, видаючи накази про виплату собі заохочувальних виплат у виді премій, заохочень та надбавок.

До роботи в ДП «Оператор ринку» Євдокімов обіймав посаду члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. За діяльність на тій посаді йому також повідомили про підозру, але в рамках іншої справи – про зловживання НКРЕКП під час запровадження формули «Роттердам плюс». Наразі ця справа закрита, але рішення прокурора про це оскаржується в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: